Working remotely from Portugal

8 maart 2024 | 2 minuten leestijd

Het stellen van vragen opent deuren! Ik heb i-spark gevraagd of ik een paar maanden vanuit het buitenland kon werken, en boven mijn verwachting stemden ze ermee in. Dit gaf me de kans om naar het zuiden van Europa te gaan, waar ik momenteel in Portugal verblijf. Ruim een maand geleden hebben mijn vriend en ik onze koffers gepakt, de nodige voorbereidingen getroffen en zijn we naar Porto gevlogen.

Dagelijks leven

Het settelen in onze nieuwe omgeving vergde wat aanpassing, maar al snel vonden we ons dagelijkse ritme. Onze ochtenden beginnen meestal met een kop koffie terwijl we vanuit ons appartement naar de zonsopgang kijken. Rond 8 uur beginnen we met werken en hebben we hier en daar een meeting. De wekelijkse meetings en ons belangrijkste communicatiemiddel Slack, geven me het gevoel dat ik nog steeds verbonden ben met mijn collega’s en betrokken ben bij het bedrijf. Toch is het niet hetzelfde als op kantoor zijn en mis ik die momenten. 

Na een paar uur werken, lunchen we buiten op het terras. Daarna gaan we verder met werken tot een uur of 16 of 17. Wanneer we klaar zijn met het werk, wandelen we door de stad, ontdekken we nieuwe buurten en doen we wat sightseeing.
’s Avonds eten we thuis of kiezen we een gezellig restaurant uit.

Buiten kantooruren

In dit digitale tijdperk zijn er veel apps om andere mensen te ontmoeten. Zo hebben we onlangs deelgenomen aan een evenement in Lissabon, georganiseerd op Meetup. Waar mensen een presentatie konden houden van 5 minuten over een onderwerp waar ze gepassioneerd over zijn. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor gratis activiteiten zoals yogalessen, kickboks sessies en pilates. Tijdens het weekend plannen we uitstapjes die verder van de stad liggen. We gaan hiken, verkennen andere steden en genieten van de natuur van Portugal.

Was het de moeite waard?

Absoluut! Tot nu toe is het een geweldige ervaring geweest. Ik kan niet geloven dat het winter is en we onze eerste stranddag van het jaar hebben gehad. Ik kijk uit naar de komende maanden en het ontdekken van meer plaatsen. Volgende halte, Madeira!