Datastrategie - want data moet helpen om jouw ambities sneller te realiseren

neem contact op

Data Strategie

Data strategie: de brug voor de Directie tussen Doelen en Data

Het maken van werkbare inzichten uit data is belangrijk. Het maken van KPI’s om op te sturen ook. Om dat te kunnen, moet de basis er zijn: een stabiele set van gecombineerde data. Maar is investeren hierin wel zinnig? Met andere woorden: hoe gaan investeringen in data engineering, data analyse en meer helpen om de bedrijfsambities waar te maken? Dat is waar de datastrategie om de hoek komt kijken. Dit is de brug tussen jouw ambities en doelen en de data die je daarvoor kunt gebruiken. Doelen behalen op een snellere en meer trefzekere manier dan het nu gebeurt.

i-spark maakt jouw data praktisch en begrijpelijk. Op basis van  de ambities, doelen en strategische pijlers van jouw bedrijf maken wij inzichtelijk hoe je jouw processen, skills en tools inzet om echt profijt van je data te krijgen. We vertalen de datastrategie in een praktisch plan, een business case en een planning. Zodat je vooraf weet wat je nodig hebt (en niet meer dan dat), wat het gaat kosten en kan opleveren. Wat de risico’s zijn en hoe je die beteugelt.

neem contact op

360 graden klantbeeld

een praktisch plan

Wat heb je aan data strategie?

De datastrategie die we gezamenlijk gaan opstellen heeft als doel jouw directie duidelijk te maken waarom en hoe data hen kunnen helpen bij het behalen van hun ambities en doelen. Onderbouwt door een concreet plan, met concrete use cases. Dat duidelijk maakt wat de rolverdeling moet zijn om het proces foutloos te kunnen laten werken zonder miscommunicatie of onderlinge irritatie. Dat een bevat draaiboek waarin staat welke stappen gezet gaan worden in de tijd. Dat inzichtelijk maakt wat de verwachte kosten, baten en het tijdbeslag zal zijn.

lees meer over ons

Laat ons je ontzorgen

Ben je op zoek naar een partij die jou kan helpen bij jullie Data Strategie? En zoek je echte specialisten die jou daadwerkelijk verder kunnen helpen? Neem contact met ons op om meer over onze aanpak en over concrete klantcases te horen. i-spark is een transparante one-stop-shop voor al jouw data vraagstukken. Wij ontzorgen je volledig of delen desgewenst onze kennis met jouw medewerkers. Ben je benieuwd naar wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op!


Bel ons via 0594 85 58 88 of stuur ons een mail