Dynamische Salesforce-bronnen in Klipfolio

9 mei 2024 | 3 minuten leestijd

Als adviesbureau gespecialiseerd in het implementeren van Klipfolio in verschillende gegevensbronnen, waaronder Salesforce, zetten we ons bij i-spark in voor het optimaliseren van datavisualisatie en -analyse voor onze klanten. Deze handleiding biedt inzicht in het effectief integreren van dynamische Salesforce-bronnen in Klipfolio.

Dynamische gegevensbronnen begrijpen

Voordat we ingaan op de technische aspecten, is het essentieel om het concept van dynamische gegevensbronnen in Klipfolio te begrijpen. In wezen kun je met dynamische gegevensbronnen de vraag wijzigen welke gegevens je in een Klip krijgt wanneer je een dashboard bekijkt.

Dynamische variabelen gebruiken

Met dynamische gegevensbronnen kunnen gebruikers veelzijdigere dashboards maken die zich aanpassen aan veranderende behoeften en contexten. Dynamische gegevensbronnen kunnen worden gemaakt door variabelen in te stellen.

Deze variabelen bepalen welke gegevens worden weergegeven in een Klip. De getoonde gegevens zijn gebaseerd op de selectie in een invoercontrole van de gebruiker of op een eigenschap die bijvoorbeeld aan de gebruiker toebehoort. Door dynamische gegevensbronnen te gebruiken, kunnen gebruikers meer interactieve en gepersonaliseerde dashboards maken die zijn afgestemd op specifieke gebruikssituaties.

De verbinding instellen

De eerste stap in het maken van dynamische Salesforce-bronnen in Klipfolio is het maken van een koppeling tussen de twee platforms. Klipfolio biedt een eenvoudig proces voor verbinding met Salesforce, waarvoor authenticatie nodig is via Salesforce-referenties of OAuth. Na het inloggen hebt u toegang tot uw salesforce-gegevens.

De Salesforce-gegevensbron maken met behulp van SOQL Query Mode

De volgende stap is het maken van een Salesforce-gegevensbron. Je moet de gegevensbron maken met de Advanced SOQL Query Mode. Je kunt de Query Parameter velden niet gebruiken omdat je dynamische variabelen direct in de Query URL moet specificeren.

Dynamische variabelen zijn de sleutel tot het dynamisch maken van uw Salesforce-bronnen binnen Klipfolio. Deze variabelen zijn lege slots die verschillende waarden kunnen bevatten, zoals datums, ID’s of gebruikersinvoer. De variabelen worden gevuld wanneer de gebruiker interactie heeft met het dashboard of ze worden gevuld op basis van eigenschappen van je gebruiker.

Pas de SOQL Query aan om de dynamische variabelen op te nemen. Je vervangt statische waarden door plaatshouders die tijdens runtime worden ingevuld met dynamische waarden.

Een praktisch voorbeeld

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar een scenario waarin u Salesforce-gegevens wilt filteren op basis van specifieke gebeurtenisnamen. In uw Klipfolio-dashboard kunt u een dynamische variabele {props.salesforce_event_name} opnemen. Deze variabele komt overeen met een vervolgkeuzemenu waarin gebruikers verschillende evenementnamen kunnen selecteren.


Dropdown in Klipfolio dashboard

Het is echter belangrijk op te merken dat variabelen in een Salesforce-bron geen spaties kunnen bevatten. Om deze beperking aan te pakken, hebben we een oplossing ontdekt. Door de variabele te omhullen met URLENCODE, garandeer je de functionaliteit ervan, zelfs als de variabele spaties of speciale tekens bevat.

De SOQL-query in de Salesforce-gegevensbron bevat een WHERE-clausule die gegevens filtert op basis van de geselecteerde naam van het evenement.


Salesforce-gegevensbron met dynamische variabele: {props.salesforce_event_name}

En dat is het – met deze dynamische salesforce-bron kan het dashboard moeiteloos filteren op evenementnamen, waardoor de weergegeven gegevens naadloos worden aangepast aan uw specifieke selecties.

Conclusie

Het gebruik van dynamische Salesforce-bronnen in Klipfolio opent een wereld aan mogelijkheden voor datavisualisatie en -analyse. Met dynamische variabelen kun je dynamische dashboards maken die bruikbare inzichten bieden en zakelijk succes stimuleren.

Of je nu een verkoopmanager bent die de prestaties van de pijplijn bijhoudt, een marketingmanager die campagnemetrics controleert of een serviceleider die de klanttevredenheid analyseert, er zijn verschillende use cases waaraan kan worden voldaan door dynamische bronnen te gebruiken.

Dus waarom wachten? Gebruik dynamische Salesforce-bronnen in Klipfolio om uw dashboards te verbeteren! Heb je nog steeds problemen? Geen probleem, stuur ons een bericht. Blij om te helpen.