De semantische laag van dbt met Klipfolio Powermetrics

28 november 2023 | 2 minuten leestijd

Klipfolio-PowerMetrics-DBT-Semantic-Layer

i-sparks onderzoek

Onze collega Jeroen onderzocht een paar maanden geleden de integratie van de nieuwe dbt Semantic Layer in combinatie met Klipfolio Powermetrics. Zijn ervaringen en inzichten in hoe deze combinatie de verwerking en analyse van bedrijfsgegevens kan transformeren, zijn afgelopen november verwerkt in een gastblog op de Klipfolio website. In dit artikel geven we een samenvatting van zijn bevindingen.

De dbt semantische laag: Een robuuste basis voor datamodellering

De dbt Semantic Layer is een revolutionaire nieuwe oplossing voor datamodellering, waarmee bedrijven eenvoudig datamodellen kunnen definiëren. Met deze semantische modellen kunnen gebruikers metrische definities maken zonder gegevens vooraf samen te voegen in datawarehouses. Deze laag fungeert als een samenbindend platform voor verschillende BI-, Data Science- en data-loading-tools, waardoor het begrip van datamodellen en de consistentie tussen datateams wordt vergroot.

Klipfolio Powermetrics: BI en gegevensvisualisatie verbeteren

Klipfolio Powermetrics is een BI-tool die is ontworpen voor het maken en gebruiken van metrieken. Het pakt de beperkingen van traditionele BI-tools aan door te fungeren als een enkele bron van waarheid en door complexe datavisualisaties te vereenvoudigen. Powermetrics omvat een metrieklaag en een metriekcatalogus, die kunnen worden gebruikt voor het standaardiseren van gegevensdefinities en die afstemming tussen teams mogelijk maken voor betere besluitvorming. De functies omvatten datafeeds voor flexibele datasourcing, een kennisgrafiek voor het definiëren van metrische relaties en verschillende visualisatietools.

Praktijkervaring

Jeroen’s praktijkervaring onthulde grote praktische mogelijkheden voor datateams, door gebruik te maken van de krachtige combinatie van Semantic Layer en Powermetrics, maar ook een aantal kleine uitdagingen.

Al met al biedt de combinatie van dbt’s Semantic Layer en Klipfolio Powermetrics een krachtige oplossing voor bedrijven om gegevens effectiever te analyseren en te delen. Deze opzet verbetert de kwaliteit, flexibiliteit en toegankelijkheid van gegevens, waardoor het een waardevolle aanwinst is in het moderne landschap van gegevensanalyse.

i-spark: De partner voor implementatie

Wij bij i-spark zijn wereldwijd een van de eerste implementatiepartners van Klipfolio en leveren al jaren betaalbare rapportageoplossingen aan onze klanten op basis van de beste cloudtechnologie, zoals dbt Cloud.

Ons team bij i-spark beschikt niet alleen over diepgaande technische expertise op het gebied van deze tools, maar begrijpt ook de unieke bedrijfscontexten waarin ze opereren. Door voor i-spark te kiezen, profiteren organisaties van een aanpak op maat waarbij innovatieve technologie wordt gecombineerd met onze ervaring, zodat een naadloze integratie ontstaat die het potentieel van je gegevens maximaliseert. Of het nu gaat om het verbeteren van de nauwkeurigheid van gegevens, het verbeteren van besluitvormingsprocessen of het behalen van een voorsprong op de concurrentie, i-spark is de partner die deze doelen kan realiseren.

 

Lees het volledige en originele artikel op Klipfolio.com: “Zakelijke inzichten maximaliseren: De kracht van de semantische laag van Dbt met Klipfolio’s PowerMetrics.”

Disclaimer: Door de snelle ontwikkelingen kunnen er latere wijzigingen zijn geweest