100 dagen bij i-spark, door Soknita Leng

2 November 2023 | 2 minutes of reading time

Soknita_Leng_ispark

De meesten van jullie zullen mij waarschijnlijk nog niet kennen. Daarom zal ik me kort voorstellen. Ik ben Soknita Leng, 25 jaar oud en werk bij i-spark als Jr. Data Analist. Inmiddels doe ik dat al 100 dagen, de tijd vliegt! Om bij deze ‘mijlpaal’ stil te staan, neem ik jullie mee in hoe ik de afgelopen tijd heb beleefd.

De eerste weken

Naast een persoon van de cijfertjes ben ik ook een gevoelsmens. Toen ik bij i-spark op gesprek kwam voelde het meteen goed. De fijne sfeer tijdens het gesprek, het knusse kantoor en de rustgevende omgeving. Bovenal, de veelzijdige tools en interessante opdrachten trokken mijn aandacht. Ik vond het ideaal dat alles waarop ik had gehoopt binnen 30 minuten rijden van huis te vinden was. Vanaf dat moment ging alles in stroomversnelling. De maandag erop was mijn eerste werkdag. De flexibiliteit en hoe snel er geschakeld werd kon ik alleen maar waarderen.

De eerste weken draaiden vooral om gewenning en kennismaking. Ik werkte met nieuwe tools, (online) werkomgevingen en had voor het eerst een MacBook. Ook leerde ik al mijn collega’s kennen en werd ik voorgesteld aan een paar klanten. Iedereen was (is) super aardig en behulpzaam. Ik begon eigenlijk op een vreemd moment, omdat de bezetting vrij laag was. Toch heb ik daar weinig van gemerkt en het gevoel gehad dat ik goed werd opgevangen. De sfeer die in het bedrijf hangt is heel erg fijn en informeel. Het gevoel dat ik aan het begin had, heeft me dus niet in de steek gelaten.

Het werk en de klanten

De klanten en opdrachten zijn super leuk. Inmiddels ben ik twee keer meegegaan op klantbezoek. De eerste keer begon al goed, toen ik in de ochtend bij de verkeerde carpool stond. Verder verliep de dag soepel en was de klant tevreden. Deze dag sloot af met mijn eerste echte bedrijfsetentje, bij McDonalds.

Het werk mogen we flexibel indelen waardoor je zelf mag bepalen wanneer je je uren maakt. Ik vind de vrijheid die we krijgen in het werk een groot pluspunt, maar het brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. Daarnaast werken we voor een groot deel remote. Persoonlijk werk ik 3 à 4 dagen per week thuis. Aan het begin van mijn dienstverband kreeg ik hiervoor een tweede scherm en een bureau voor mijn thuiskantoor in bruikleen. Erg prettig dat hierin werd meegedacht zodat ik thuis een fijne plek kon creëren.

Wat ik verder leuk vind aan het werken bij i-spark is dat je voor meerdere klanten aan het werk mag. Zo kan je bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken nemen. Interessant om te zien hoe klanten hun data infrastructuur en alles eromheen hebben geregeld. Daarnaast komen de klanten uit uiteenlopende branches, wat zorgt voor variatie in taken en wat je met de data moet gaan doen.

Terugblik

Terugkijkend op de route die ik de afgelopen maanden heb afgelegd heb ik mij zowel op persoonlijk als op technisch vlak verder ontwikkeld. Ik weet beter hoe data gebruikt wordt in een organisatie, hoe de processen erachter werken, en hoe belangrijk een team is om resultaat te bereiken. Verder leer ik veel van contact met klanten en collega’s, dagelijks nieuwe vraagstukken en het vinden van een balans tussen verschillende opdrachtgevers in mijn agenda. De komende tijd hoop ik nog veel meer te leren. Ik kijk er naar uit om langer bij i-spark te werken!

 

Soknita Leng,

Data Analist bij i-spark