Je SAP gegevens in een gebruiksvriendelijk Klipfolio-dashboard

1 mei 2020 | 2 minuten leestijd

Gebruik je SAP Business One? Werkt het voor jou op operationeel niveau, maar moet je 20 keer klikken voordat je bij de informatie komt die je nodig hebt voor je dagelijkse werkzaamheden? Wil je deze inzichten in een lichtgewicht, gebruiksvriendelijk dashboard met een verzameling grafieken en tabellen naar keuze? En zou je het interessant vinden om dit dashboard binnen een paar weken operationeel te hebben, in plaats van een business intelligence project te starten dat maanden duurt en waarvoor bedrijfsbudgetten nodig zijn?

Goed nieuws, wij dekken je!

We hebben verschillende dashboards in Klipfolio ontworpen en geïmplementeerd voor klanten met SAP Business One, zowel nationaal als internationaal. We hebben ruime ervaring in het bepalen van de juiste KPI’s en het ontwerpen van de bijbehorende dashboards. En we hebben ook kennis van en meer dan 15 jaar ervaring met de SAP database in het bijzonder. We zijn ons ervan bewust dat het enorm en complex is. Gelukkig kennen we de tabellen en de relaties tussen deze tabellen die de basis vormen van de meest voorkomende KPI’s, dus we zijn ervan overtuigd dat we je snel en efficiënt kunnen helpen.

Hoe zou het project eruit kunnen zien?

Als je weet over welke KPI’s je wilt rapporteren, is dat geweldig. Je kunt ons een lijst met vereisten en wireframes geven en wij kunnen je een offerte geven. Als je het nog niet zeker weet, organiseren we graag workshops om het ultieme dashboard voor jouw bedrijf te ontwerpen.

Technisch gezien moeten we dan Klipfolio verbinden met de database. Je kunt het beste een analysedatabase van SAP hebben waarmee we verbinding kunnen maken. Dit kan een kopie zijn van de productiedatabase die elke nacht wordt bijgewerkt. Deze kopie kan worden ontdaan van persoonlijk identificeerbare informatie.
De volgende stap is dat we de gegevens voorbereiden door SQL-queries te schrijven om alle benodigde tabellen samen te voegen. In deze stap itereren we heen en weer tot we het juiste resultaat krijgen om 1 of enkele bedrijfsvragen te beantwoorden.

De laatste stap is dat we deze query’s in Klipfolio gebruiken om de databronnen te maken. Tot slot bouwen we de tabellen en grafieken zoals ontworpen in de ontwerpfase.

Hoe lang duurt dit?

Het is een cliché, maar het is waar: het hangt sterk af van de vereisten. Als je eisen duidelijk en helder zijn, de (geanonimiseerde) analysedatabase voor ons toegankelijk is en we de juiste input hebben om te testen, kunnen we soms al binnen een paar dagen je eerste dashboard in gebruik nemen!

Klinkt dat interessant? Neem gerust contact met ons op om kennis te maken en je zaak te bespreken.

contact met ons opnemen

Lees hier hoe we Icobath hebben geholpen met hun SAP-gegevens in onze use case.