Looker

Looker is een Business Intelligence en Data Analytics-platform waarmee je gemakkelijk data kunt analyseren, visualiseren en delen binnen jouw organisatie. Het is een self-service Business Intelligence oplossing waarin Data Analisten grote hoeveelheden data kunnen klaarzetten die door de eindgebruikers vervolgens bij elkaar gesleept kunnen worden om zo de beste inzichten te verkrijgen.

De missie van Looker is om iedereen binnen organisatie nieuwsgierig en enthousiast te krijgen, om verder te kijken en om vragen te laten blijven stellen. Meer dan 2000 toonaangevende en innovatieve bedrijven zoals Sony, Amazon en IBM vertrouwen op Looker om hun werknemers inzicht te geven in hun data.

Looker

Dashboards voor actionable inzichten

Highlights

- Schaalbaar - Door AI aangedreven - Dynamisch en real-time interactief - Betaalbaar - Maakt je data actionable

Meer weten

Single Source of Truth

i-spark is als Full Service Data Agency zeer ervaren in de implementatie van Looker. Met het dataplatform van Looker crëeer je een single source of truth, zodat de juiste rollen binnen jouw organisatie toegang hebben tot uniforme data en daardoor met minder risico betere beslissingen kunnen nemen.

Waarom Looker?

In Looker maken Data Analisten, vaak in samenwerking met Data Engineers, een gereguleerde datalaag dat verbind met elke (cloud)database, waaronder Google BigQuery, Amazon Redshift en SQL Server. Binnen deze datalaag kun je eenvoudig definities wijzigen en gelijktrekken, bijvoorbeeld door overal dezelfde valuta of tijdzone te hanteren. Hiermee creëer je een single source of truth. Wanneer iedereen naar dezelfde cijfers en dezelfde waarheid kijkt, zal er meer consensus zijn en heeft iedereen de juiste informatie om betere beslissingen te nemen.

Looker is onderdeel van de Google Cloud Platform-familie, maar zeker niet exclusief(!). Je kunt over deze multi- of hybrid cloud aanpak meer over lezen op hun website.

Wat kan ik met Looker?

Met Looker zijn er vele use cases te beantwoorden, zoals bijvoorbeeld:

  • eCommerce: creëer een 360-graden klantbeeld door diverse databronnen te combineren.
  • Sports & Leisure: verkrijg een compleet beeld van je fans door data uit ticket- en merchandiseverkopen te combineren.
  • Marketing: verhoog de ROAS van advertenties door te optimaliseren op basis van segmentdata uit Looker.
  • Professional Services: krijg nauwkeurig inzicht in de declarabiliteit van consultants over diverse projecten heen.

Related Arcticles

No related posts found.

Looker Consultants

i-spark heeft al meerdere jaren ervaring met Looker bij meerdere klanten. We durven dan ook te zeggen dat we Looker goed beheersen. Onze Data Analisten en Engineers helpen wereldwijd bedrijven en Digital Agencies bij het implementeren van op maat gemaakte Looker dashboards. Dus wil jij iedereen binnen jouw organisatie met behulp van Looker nieuwsgierig en enthousiast krijgen om met data aan de slag te gaan? Om verder te kijken en om vragen te laten blijven stellen? Of heb je al Looker en kom je ergens niet uit en wil je daarbij hulp? Neem gerust contact met ons op!


Bel ons via 0594 85 58 88 of stuur ons een mail