i-spark biedt organisaties die direct door het coronavirus getroffen zijn, gratis hulp aan

Aan alle ondernemers uit getroffen sectoren die in deze vreemde tijden op zoek gaan naar alternatieve (online) modellen: wij bewonderen jullie, leven met jullie mee en helpen graag.

Het openbare leven staat zo goed als stil, wat er gebeurt is ongekend. Historisch, groots en zonder referentie. Het coronavirus verstoort het normale leven en zorgt voor het ‘nieuwe normaal’.

We maken een diepe buiging voor alle mensen uit de zorg, de supermarkten en alle andere mensen met vitale beroepen die Nederland nu draaiende houden. We leven mee met de ondernemers uit de hardst getroffen sectoren zoals toerisme en horeca. Met bewondering kijken we naar het onderwijs, die binnen enkele dagen onverwacht overschakelen naar online lessen.

We zien dat het beste in mensen naar boven komt. Buren helpen elkaar. Geneeskundestudenten passen op de kinderen van hun collega-zorgmedewerkers. De overheid komt met een pakket aan noodmaatregelen. Geweldig.

En, we zien dat ondernemers met bijzondere initiatieven komen. Fitnessinstructeurs posten online video’s. Juffen en meesters zetten lessen op social media. Restaurants gaan maaltijden thuis bezorgen. Artiesten treden online op. 

En daar, op dat snijpunt van vindingrijkheid, creativiteit en positiviteit, vinden wij de plek waar wij, i-spark, kunnen helpen. Wij kunnen maatschappelijke initiatieven, ondernemers en instellingen helpen die hun businessmodellen verschuiven van offline naar online.

Wij kunnen helpen bij de businessvragen die onvermijdelijk ontstaan. Wat is het effect van dit initiatief? Zijn mijn huidige klanten meegegaan? Welke nieuwe doelgroep heb ik aangeboord? Welke producten of diensten lenen zich hier goed voor, welke niet? Want dit is de doelgroep van i-spark. Ondernemingen die met behulp van een e-commerce model hun omzet willen verdienen. Of wellicht, in dit uitzonderlijke geval, niet verdienen, maar hun klanten willen helpen.

Wij bieden jullie volgende:

  • Voor bedrijven uit getroffen sectoren die in verband met het coronavirus een abrupte wending maken en willen meten wat dit doet, bieden wij onze diensten gratis aan
  • Voor bedrijven uit andere sectoren die in verband met het coronavirus producten of diensten aanbieden die ten gunste zijn van het algemeen belang, bieden wij onze diensten gratis aan
  • Voor bedrijven uit de de sectoren van de vitale beroepen. Bieden wij onze diensten gratis aan
  • Voor maatschappelijke initiatieven, bieden wij onze diensten gratis aan


Concreet kunnen we bijvoorbeeld helpen bij de inrichting van google tag manager of google analytics voor je webshop, zodat je precies weet welke producten/diensten goed verkopen en welke nog aandacht nodig hebben. Of het inrichten van een cloud omgeving, voor een veilige online werkomgeving. Ook kunnen wij bijvoorbeeld uitzoeken of je bestaande klanten zijn meegegaan of dat je juist een geheel nieuwe doelgroep aanspreekt. Ingewikkeld? Dan maken we voor jullie en dashboard waarin je in 1 oogopslag bovenstaande ontwikkelingen kunt bijhouden. 

Wij willen helpen en daarvoor zetten we onze vrije uren in – zolang dat maar even kan. Dus heb je een vraag, verzoek, bel of mail ons en we kijken hoe we dit in kunnen passen!

Voor de e-commerce bedrijven uit de andere sectoren: uiteraard zijn we er ook voor jullie. Kijk hier voor de diensten die we leveren. Niet gratis, maar sowieso uitermate concurrerend zoals jullie van gewend zijn.