Sparkling_Data, een leuke twist voor de volgende generatie data-experts

23 februari 2024 | < 1 minuten leestijd

De laatste tijd heeft i-spark met veel plezier meerdere verzoeken ontvangen van universiteitsstudenten die gespecialiseerd zijn in data gerelateerde gebieden, die allemaal staan te popelen om hun kennis uit de lessen in de praktijk te brengen. Het is inspirerend om getuige te zijn van een nieuwe golf van getalenteerde en gepassioneerde jonge geesten die toetreden tot de wereld van data. Na enige overweging hebben we besloten dat datavisualisatie zonder grenzen een ideaal lanceerplatform is voor hun praktische ervaring. Om dit initiatief te ondersteunen, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en het Sparkling_Data Instagram-account gelanceerd, waar de studenten een speciale ruimte hebben om hun creativiteit te uiten door middel van visueel aantrekkelijke datavisualisatie, terwijl ze advies en technische assistentie krijgen van i-spark, waardoor ze nog meer mogelijkheden krijgen om hun potentieel te realiseren.

Sparkling_Data, wat u kunt verwachten

Sparkling_data verkent gegevens over grenzen heen en omvat een breed scala aan onderwerpen, zoals sociale, economische en culturele aspecten. Het doel is om creativiteit over verschillende onderwerpen te inspireren en aan te moedigen en de veelzijdigheid van datavisualisatie te demonstreren. Om te benadrukken dat datavisualisatie verder gaat dan alleen een krachtig hulpmiddel voor datagestuurde inzichten: het dient ook als een vrolijk canvas om de schoonheid in data te onthullen. Hiermee hopen we onze toekomstige data specialisten te inspireren en aan te moedigen om dit carrièrepad te volgen. Ons doel is hen te ondersteunen bij het zo veel mogelijk plezier halen uit het maken van hun eigen datavisualisaties.

Steun de jonge talenten door met ons mee te doen op Sparkling_Data op Instagram, door te liken en te reageren. Laten we samen de toekomstige data-experts in staat stellen hun talenten te ontdekken.