Snowplow Analytics

Snowplow Analytics geeft je de controle over de datacollectie in jouw organisatie. In tegenstelling tot Google Analytic beslissen jullie zelf wat jullie willen meten en opslaan. Snowplow verzamelt deze gegevens en verwerkt het vervolgens in je eigen cloud datawarehouse. En deze data kun je combineeren met gegevens uit eigen systemen, uit Facebook, de website of app en nog veel meer. Zo heb je de juiste data klaarstaan, kun je analyses uitvoeren en eventueel een analysetools naar keuze aansluiten. De gegevens worden realtime opgeslagen, zodat je er meteen op kunt anticiperen. i-spark adviseert en/of ondersteunt graag bij het implementeren van Snowplow Analytics, afgestemd op de doelen van jouw organisatie. 

Snowplow Analytics

Precisieanalyse

Highlights

- Gebeurtenisregistratie - Aanpasbaar Gegevensschema - Datakwaliteit en Beheer - Realtime Dataverwerking - Dataverrijking

Meer weten

Snowplow Analytics versus Google Analytics

Zowel Snowplow als Google Analytics verzamelen informatie over websitebezoekers of gebruikers van apps. Echter Snowplow heeft een aantal significante voordelen ten opzichte van Google Analytics als het gaat over het eigenaarschap, de detaillering en verwerking van de data:

  1. Snowplow is een first-party oplossing en ondervind geen hinder van restricties op third-party cookies (ITP)
  2. Snowplow Analytics is een product uit Europa en valt onder het Europees privacyrecht (GDPR/AVG)
  3. Zowel de Snowplow pipeline als de verzamelde data is en blijft je eigendom en wordt in je eigen database opgeslagen
  4. De data uit Snowplow is ongecensureerd en niet in standaard rapportages gegoten
  5. De data is ‘fine grained’ en rijk aan details over de gebruiker en zijn gedrag
  6. Gegevens worden real-time verwerkt en beschikbaar gemaakt, van websites tot apps

360° klantbeeld

Met Snowplow krijg je inzicht in het het 360° beeld van elke klant via web, mobiel, email en overige kanalen. De zeer rijk gedetailleerde data stelt je in staat om een eenduidig beeld, het Single Customer View, van elke gebruiker te maken zodat deze als Single Source of Truth gebruikt kan worden in personalisatie van web en mail, maar ook in het optimaliseren van je ROAS.

Related Arcticles

No related posts found.

Maatwerk Snowplow door i-spark

i-spark is de enige implementatiepartner van Snowplow in Nederland. Wat nog goed om te weten is, Snowplow is geen SaaS-product: elke klant van Snowplow Insights heeft zijn eigen data pijplijn in een eigen AWS (Amazon Web Services) of Google Cloud Platform (GCP) account. Dit geeft je de vrijheid om te definiëren wat jullie willen meten, hoe de opslag moet worden gestructureerd en hoe je dit vervolgens wilt verwerken.  Snowplow is dus echt maatwerk, gericht op de wensen die er zijn in een organisatie. Ben je op zoek naar een partij die jou kan helpen bij het inrichten van jullie Snowplow Analytics pipeline? En zoek je echte specialisten die jou daadwerkelijke verder kunnen helpen? Neem met ons op!


Bel ons via 0594 85 58 88 of stuur ons een mail