Tableau

Tableau is business intelligence software die data toegankelijk en begrijpbaar maakt voor iedereen in je organisatie. Tableau biedt uitgebreide functionaliteiten in de dashboards en heeft veel extra toepassingen als trendlijnen, forecasting en andere analysemogelijkheden. 

Tableau

Make Your Data Better

Highlights

- Tijdsbesparing - Verkenningsflexibiliteit - Interactiviteit, Segmentatie - Real-time Dashboard Delen - Gemeenschapsbetrokkenheid, Verbetering

Meer weten?

Proactief Besluitvormen met Real-time Data Monitoring in Tableau

Wanneer je je data monitort in een Tableau dashboard, kun je snel anticiperen. Is er een project dat nog aandacht vereist? Reageer meteen. Of kijk dolgelukkig naar de projecten of elementen die goed gaan. Tweak proactief om de impact van jouw business te vergroten. i-spark wil bedrijven in staat stellen beslissingen te baseren op data.

Waarom Tableau?

Tableau biedt je een aantal voordelen:

  •  Snelle Analyses – visualiseer je data in minuten, tableau is 10 – 100x sneller dan bestaande oplossingen
  • Gemakkelijk in gebruik – iedereen kan aan de slag met het analyseren van de data
  • Big data, alle data – van spreadsheets tot databases, alles is te koppelen
  • Update automatisch – je data wordt automatisch geupdate
  • Makkelijk te delen – deel je dashboard in een paar seconden via web of mobiel

i-spark adviseert en/of ondersteunt graag bij het implementeren van Tableau, afgestemd op de doelen van jouw organisatie. 

 

Wat kan ik met Tableau?

1. Data Visualisatie: Maak interactieve en visueel aantrekkelijke grafieken, diagrammen en dashboards om gegevens op een begrijpelijke manier weer te geven.

2. Data Analyse: Verken en analyseer gegevens om patronen, trends en inzichten te ontdekken die besluitvorming kunnen ondersteunen.

3. Data Verbinding: Maak verbinding met verschillende gegevensbronnen, waaronder databases, spreadsheets en cloudgebaseerde platforms, om informatie te consolideren en te analyseren.

4. Dashboard Creatie: Ontwerp en bouw interactieve dashboards die een geconsolideerd overzicht bieden van belangrijke statistieken en KPI’s.

5. Ad-Hoc Rapportage: Genereer rapporten on-the-fly en voer ad-hoc analyses uit om specifieke zakelijke vragen of zorgen aan te pakken.

6. Data Samenwerking: Deel visualisaties en inzichten met teamleden, belanghebbenden of het publiek om samenwerking en communicatie te vergemakkelijken.

7. Real-time Monitoring: Monitor gegevens in real-time, waardoor snelle reacties op veranderende omstandigheden mogelijk zijn en direct inzicht wordt verkregen in lopende projecten of processen.

8. Voorspellende Analyse: Maak gebruik van ingebouwde functies voor voorspellende analyse of integreer met externe tools om trends en resultaten te voorspellen.

9. Mapping en Geografische Analyse: Creëer kaarten en voer geografische analyses uit om ruimtelijke patronen in gegevens te visualiseren en begrijpen.

10. Inbedden en Integratie: Bedrijf Tableau-visualisaties in websites, applicaties of andere platforms, en integreer Tableau met andere tools en systemen.

Tableau staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en veelzijdigheid, waardoor het een waardevol instrument is voor een breed scala aan industrieën en bedrijfsfuncties.

Tableau implementeren

We ondersteunen veel bedrijven maar ook bureaus bij het opstellen van Tableau dashboards. Een eventuele interim klus is bij i-spark ook mogelijk. Wil jij een Tableau dashboard laten maken? Of kom je ergens niet uit en wil je daarbij hulp? Neem contact met ons op!