Looker Studio

Ontdek eenvoudig inzichten met Looker Studio

Duik in je data en ontdek waardevolle inzichten met Looker Studio. Deze tool, voorheen bekend als Google Data Studio, is een geweldig hulpmiddel voor data analyse en visualisatie. Of je nu een klein bedrijf runt, in marketing werkt of deel uitmaakt van een groot analyseteam, een Looker Studio dashboard maakt je gegevens duidelijk en inzichtelijk. De tool is ontworpen om mensen te helpen belangrijke informatie te vinden zonder uitgebreide training of een groot budget, ongeacht of je nu veel of weinig ervaring hebt.

Looker Studio

Meten is Weten

Highlights

- Kosteneffectief - Gebruiksvriendelijk - Eenvoudige gegevensintegratie - Gemakkelijk delen en samenwerken

Meer weten

Naadloze integratie met Google BigQuery

Looker Studio werkt naadloos samen met Google BigQuery (GBQ), de datawarehousingoplossing van Google. Deze integratie is een krachtige combinatie voor je behoeften op het gebied van data analyse. Aan de ene kant dient BigQuery als ruggengraat voor het opslaan en eenvoudig analyseren van enorme hoeveelheden gegevens. De snelheid waarmee gegevens worden verwerkt, verandert de manier waarop bedrijven hun data strategie benaderen. Aan de andere kant brengt Looker Studio deze gegevens tot leven. Hiermee kun je dynamische visualisaties maken die diepere inzichten onthullen die verborgen zitten in je datasets.

Samen verbeteren ze analytische workflows door complexe gegevensanalyses toegankelijk en bruikbaar te maken. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven van elke grootte om hun gegevens volledig te benutten binnen hun datawarehouse.

Waarom Looker Studio opvalt:

  • Eenvoudige gegevensintegratie: Combineer gegevens uit meer dan 800 bronnen zoals Google Sheets, Google Analytics, Google BigQuery, Google Ads of externe databases op één plek.
  • Gebruiksvriendelijk voor iedereen: Met de intuïtieve interface kan iedereen dynamische rapporten en dashboards maken.
  • Gemakkelijk delen en samenwerken: Het is alsof je een Google-document deelt. Je kunt je dashboards delen met je team en er samen aan werken, zodat iedereen keuzes kan maken op basis van de nieuwste informatie.
  • Kosteneffectief: Looker Studio is gratis en heeft veel handige functies. Dit is heel fijn voor bedrijven die hun gegevens willen gebruiken zonder extra geld uit te geven.

Start je data analyse met Looker Studio en Google BigQuery

Door Looker Studio en Google BigQuery samen te gebruiken, kunnen bedrijven diep in hun gegevens duiken. Google BigQuery is geweldig omdat je er een heleboel gegevens mee kunt bewaren zonder dat het te veel kost of te moeilijk is om te gebruiken. Aan de andere kant zet Looker Studio al die gegevens om in eenvoudig te begrijpen grafieken en diagrammen.

Dit betekent dat als je een bedrijf runt, je patronen kunt gaan zien. Je kunt je klanten beter begrijpen en slimmere keuzes maken zonder dat je een data expert hoeft te zijn. Als deze twee tools samenwerken, wordt het veel eenvoudiger en effectiever om met veel informatie te werken. In Looker Studio is het mogelijk om rechtstreeks verbinding te maken met je BigQuery database en de versheid van de bron in te stellen of de gegevens handmatig te verversen. Dit zorgt ervoor dat je altijd naar de meest recente gegevens kijkt.

Looker Studio en Google BigQuery vormen samen een geweldige combinatie. Deze tools zijn er om je te helpen belangrijke bedrijfsvragen te beantwoorden. Zoals: hoe goed bereik je je belangrijkste doelen? Wat vinden mijn klanten leuk? Wat heeft de toekomst in petto?

Ze bieden een eenvoudige manier om diep in je gegevens te duiken, zodat je de helderheid krijgt die je nodig hebt. Met deze ondersteuning wordt het veel eenvoudiger om verstandige beslissingen te nemen op basis van wat je gegevens je vertellen.

Gebruik je een ander datawarehouse?
Geen enkel probleem. Zelfs als je BigQuery niet gebruikt, zijn er veel mogelijke warehouse-integraties om Looker Studio te gebruiken, waaronder Amazon Redshift, Snowflake, PostgresQL, MySQL en Microsoft SQL server. Daarnaast kun je zelfs je e-commerce platformen zoals WooCommerce of Shopify direct koppelen aan Looker Studio en je verkoopgegevens visualiseren.

GBQ, dbt en Looker Studio als kosteneffectieve analysestack

In de wereld van data-analyse is veelzijdigheid cruciaal, vooral voor startende bedrijven of bedrijven die net beginnen met het opbouwen van hun datamogelijkheden. Voor deze gevallen, waarin geen bestaand analytisch raamwerk aanwezig is, raden we vaak aan om te beginnen met een analytics-stack die Google BigQuery, dbt en Looker Studio combineert. Deze kosteneffectieve combinatie dient als een solide basis voor gegevensbeheer en visualisatie en zet bedrijven efficiënt op het juiste spoor. Dit kan voor een korte of langere periode werken, natuurlijk afhankelijk van je behoeften

Related Arcticles

No related posts found.

Klaar om je data te verkennen?

Gebruik de volledige mogelijkheden van Google Looker Studio om uw gegevens om te zetten in nuttige inzichten. Of je nu net begint of klaar bent om de volgende stap te zetten, ons toegewijde team is er om je bij elke stap te helpen. Overweeg je een upgrade? Ontdek Looker Studio Pro of Looker voor geavanceerde dataoplossingen voor uw zakelijke behoeften. Wij kunnen je helpen met de volgende stap in je datareis en ontdekken wat de volgende stap is voor jouw organisatie.