« back to SmartDataPack

Financiële software

De financiële systemen zijn vaak de eerste systemen die een bedrijf vanaf het begin gebruikt. Wat erin staat, wordt vaak uitgebreid gecontroleerd, zowel intern als extern door de accountants. Deze systemen zijn daarom vaak de ‘waarheid’ binnen een bedrijf. Naast deze systemen heb je ook platforms die transacties afhandelen, Payment Service Providers (PSP). Onder onze Nederlandse klanten vinden we hulpmiddelen zoals:

  • Exact (Online)
  • Twinfield
  • Adyen
  • Stripe
  • Mollie

Je ziet vaak een duidelijke scheiding tussen financiële en commerciële gegevens. De doelgroep die deze gegevens consumeert verschilt vaak, net als de wensen en eisen die aan de gegevens worden gesteld, en de definities kunnen ook heel verschillend zijn.

Financiële software en de uitdagingen op het gebied van gegevens

Neem bijvoorbeeld een nieuw mobiel abonnement. Vanuit financieel oogpunt ben je meestal geïnteresseerd in de periode waarin het abonnement actief is, dus tussen de begin- en einddatum. De marketingafdeling is echter meer geïnteresseerd in het moment waarop het contract wordt afgesloten. Kwam het door een bepaalde campagne? Is er een seizoenspatroon? Wat betekent dat voor toekomstige campagnes, wanneer is de beste tijd om ze te starten en kan de laatste campagne worden herhaald?

Zeker bij onze klanten in het MKB blijkt dat er ondanks deze verschillen vaak de wens is om de gegevens uit de financiële systemen te ontsluiten en te integreren met de andere beschikbare gegevens.

Exact – een Nederlands bedrijf – heeft nu ongeveer een half miljoen klanten op hun boekhoud-, ERP- en CRM-software. Traditioneel was dit on premise software, maar nu is er een zeer groot aantal dat Exact Online gebruikt.

Exact Online heeft een API, maar er zit een addertje onder het gras. Om deze API te kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot gegevens, is het noodzakelijk dat de tool die toegang heeft tot deze gegevens is goedgekeurd door Exact zelf. Een proces dat veel tijd in beslag kan nemen.

De tools die dit proces hebben doorlopen, bieden meestal een bepaald type functionaliteit. De ontgrendeling is daarom specifiek gericht op deze functionaliteit. We zijn vooral geïnteresseerd in een generieke en flexibele manier om gegevens te ontsluiten, zodat we ze kunnen gebruiken voor analyses en in dashboards.

Oplossing door i-spark

We hebben hiervoor een oplossing gecreëerd in samenwerking met onze technologiepartner Dataddo. Dataddo heeft het goedkeuringsproces doorlopen en richt zich volledig op de openbaarmaking en integratie van gegevens. Kortom: via Dataddo ontsluiten we de gegevens die nodig zijn voor jou en je dashboards en sturen die naar de database waar ook je andere gegevens beschikbaar zijn. Zo kunnen we je financiële gegevens en andere gegevens voor je combineren.

Vragen/Contact

Ben je geïnteresseerd in de gegevens die we kunnen halen uit de tools die je gebruikt? Of hoe we een gecentraliseerd rapport voor je kunnen maken? Neem gerust contact met ons op!

neem contact op

 

« back to SmartDataPack