Van rapportages achteraf naar een real-time dashboard

Rapportage achteraf
Veel bedrijven of bureaus rapporteren hun cijfers aan henzelf, of hun klanten, vaak achteraf. Er wordt een mooi kwartaal overzicht gemaakt en gepresenteerd in een Powerpoint of pdf-bestand. Dat kan tegenwoordig toch niet meer?

Deze rapportages zijn achteraf, het is een recap van wat al is geweest. Je kunt bepaalde cijfers misschien verklaren, maar je kunt ze niet meer veranderen.

Talloze bronnen
Misschien worstel je als directeur, salesmanager, productmanager of marketeer (net als ik vroeger) met het controleren van talloze bronnen om tot 1 antwoord te kunnen komen. Vaak twijfelde ik aan mijn analyse door de grote hoeveelheid van gegevens en bronnen. Terwijl ik eigenlijk maar een paar Key Metrics nodig had om tot de juiste conclusie te komen.

Een Klipfolio dashboard was voor mij dé droom. Ik kon nu binnen 1 seconde de voortgang van een campagne roepen, zonder eerst 1,5 uur individueel te worstelen met alle bronnen die ik had ingezet.

Het beste voorbeeld wat ik hierbij kan geven was een geautomatiseerde e-mailcampagne. Ik had te maken met historie en dedicated doelgroepen. Met een e-mailclient, landingspagina’s, test tools en een interne database. Om tot de conclusie te komen of mijn e-mailcampagne werkte, succesvol was en actieve leden opleverde was ik uren verder.

Waarom zou niet iedereen deze of andere data in een real-time dashboard willen?

Gebruik je data proactief in een dashboard!
Met Klipfolio kun je de belangrijkste metric’s van je bedrijf real-time monitoren. Monitor bijvoorbeeld je Key Metrics dagelijks, om de 2 a 3 dagen of wekelijks. De frequentie kun je zelf bepalen, afhankelijk van de beschikbaarheid van deze data. En niet allen marketeers, elke afdeling heeft er wat aan!

Zet als directeur de belangrijkste KPI’s in een dashboard. Of check als salesmanager in een oogopslag wie van jouw team het beste scoort. Of deel voortgang met het hele team op een TV scherm. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Rapportage nu real-time monitoren met Klipfolio
Wanneer je je data monitort in een dashboard, kun je snel anticiperen. Is er een project dat nog aandacht vereist? Reageer meteen. Of kijk dolgelukkig naar de projecten of elementen die goed gaan. Tweak proactief om de impact van jouw business te vergroten.

Klipfolio is een tool die je helpt bij het monitoren van jouw key metrics. Het is een cloud-based dashboard platform waarmee je jouw KPI’s overzichtelijk kunt weergeven. De tool onderscheidt zich van anderen door de lage prijs, een grote mogelijkheid aan datakoppelingen, een uitgebreide API en het gebruikersgemak.

Wil jij ook een Klipfolio dashboard? Of ben je al bezig en kom je ergens niet uit? Bel of mail ons!

Arjanne

   

cookiesbeheer