Jouw SAP-gegevens in een eenvoudig te gebruiken Klipfolio dashboard

7 mei 2020 | 2 minuten leestijd

Gebruikt u SAP Business One? Werkt het voor u op operationeel niveau, maar moet u 20 keer klikken voordat u bij de informatie komt die u nodig heeft om uw dagelijkse business te runnen? Wilt u deze inzichten in een lichtgewicht, eenvoudig te gebruiken dashboard met een verzameling van grafieken en tabellen naar keuze? En wilt u dit dashboard binnen enkele weken in gebruik hebben, in plaats van een business intelligence project te starten dat maanden duurt en bedrijfsbudgetten nodig heeft?

Goed nieuws, wij kunnen jullie helpen!

We hebben verschillende dashboards ontworpen en geïmplementeerd in Klipfolio voor klanten met SAP Business One, zowel nationaal als internationaal. We hebben veel ervaring met het bepalen van de juiste KPI’s en het ontwerpen van de bijbehorende dashboards. En we hebben ook kennis van en meer dan 15 jaar ervaring in de SAP database in het specifiek. We zijn ons ervan bewust dat het groot en complex is. Gelukkig zijn we bekend met de tabellen en de relatie tussen deze tabellen die de basis vormen van de meest voorkomende KPI’s. Hierdoor zijn we er van overtuigd dat we u snel en efficiënt kunnen helpen.

Hoe zou het project eruit kunnen zien?

Als u weet welke KPI’s u wilt rapporteren, dan is dat geweldig. U kunt ons een lijst met uw wensen en of wireframes geven en wij kunnen u een offerte geven. Als u het nog niet zeker weet, zetten we graag samen met u workshops op om het ultieme dashboard voor uw bedrijf te ontwerpen.

Vervolgens moeten we Klipfolio vanuit technisch oogpunt aansluiten op de database. De voorkeur gaat uit naar een analyse database van SAP waar we op kunnen aansluiten. Dit zou een kopie kunnen zijn van de productiedatabase die elke nacht wordt geüpdatet. Deze kopie kan worden ontdaan van persoonlijke identificeerbare informatie.

De volgende stap is dat we de data voorbereiden door SQL queries te schrijven om alle benodigde tabellen samen te voegen. In deze stap itereren we heen en weer tot we het juiste resultaat hebben om 1 of enkele zakelijke vragen te beantwoorden. 

De laatste stap is dat we deze queries in Klipfolio gebruiken om de gegevensbronnen aan te maken. Tot slot bouwen we de tabellen en grafieken zoals ontworpen in de ontwerpfase.

Hoe lang duurt dit?

Het is een cliché, maar het is waar: het hangt sterk af van de eisen. Als uw eisen duidelijk en eenvoudig zijn en de (geanonimiseerde) analyse database voor ons toegankelijk is, en we de juiste input hebben voor het testen, dan kunnen we uw eerste dashboard soms binnen een paar dagen aan de slag!

Klinkt dit interessant? Neem dan gerust contact met ons op om kennis te maken en uw case te bespreken.

neem contact op

Lees hier hoe we Icobath hebben geholpen met hun SAP data in onze use case.