« back to SmartDataPack

ERP

Enterprise resource planning (ERP) verwijst naar een soort software die organisaties gebruiken om dagelijkse bedrijfsactiviteiten te beheren, zoals boekhouding, inkoop, projectbeheer, risicobeheer en compliance, en supply chain-operaties. ERP-systemen zijn vaak grote, uitgebreide systemen en worden minder vaak gebruikt. Het bedrijf richt zich vooral op grote bedrijven en ondernemingen die commerciële goederen verkopen, offline of online. Voorbeeldleveranciers van ERP’s zijn:

  • SAP
  • Oracle
  • NetSuite
  • Exact

Uitdagingen met gegevens uit ERP-systemen

De uitdagingen die je kunt tegenkomen zijn vergelijkbaar met die van CRM’s: ERP’s zijn enorme systemen, opgebouwd uit tientallen componenten. Het gegevensmodel van SAP bestaat bijvoorbeeld uit honderden tabellen en gegevens zijn verspreid over deze tabellen. Daarnaast biedt SAP zijn klanten ook uitgebreide aanpassingsmogelijkheden die het zelfs nog complexer kunnen maken. Voor het bevragen van gegevens uit een SAP database is uitgebreide kennis van het datamodel nodig. Bij i-spark hebben we jarenlange ervaring met het verwerken van SAP- of Oracle-gegevens voor onze klanten.

SmartDataPack met ERP

Met behulp van kant-en-klare API’s of databasereplicatie kunnen we gegevens uit deze ERP’s halen. Deze gegevens worden gebruikt in onze SmartDataPack-oplossing om te worden samengevoegd met gegevens uit andere systemen, zoals e-commerce platforms, marketingoplossingen en CRM-pakketten.

Voorbeeld

  • Online verkeer combineren met ERP-gegevens
    Voor een uitgever combineren we online leadgeneratiegegevens van hun Web Analytics-oplossingen Snowplow en Google Analytics met hun financiële verkoopgegevens in Oracle om een beter inzicht te krijgen in hun B2B-verkopen.

Vragen/Contact

Ben je geïnteresseerd in de gegevens die we kunnen halen uit de tools die je gebruikt? Of hoe we een gecentraliseerd rapport voor je kunnen maken? Neem gerust contact met ons op!

neem contact op

 

« back to SmartDataPack