« back to SmartDataPack

CRM

Oplossingen voor Customer Relationship Management (CRM) worden gebruikt om interacties met klanten en potentiële klanten te beheren. Deze tools helpen bedrijven om processen te stroomlijnen, klantrelaties op te bouwen, de verkoop te verhogen, de klantenservice te verbeteren en uiteindelijk de winstgevendheid te verhogen. Bekende oplossingen zijn:

  • CRM
  • Hubspot
  • Salesforce
  • Zendesk

Uitdagingen met gegevens uit CRM’s

De uitdaging met CRM en hun gegevens is dat ze in veel gevallen hun eigen Business Intelligence-rapportage bieden binnen het CRM zelf of wanneer je toegang hebt tot de gegevens, is het gegevensmodel echt complex omdat CRM-systemen vaak ook zeer uitgebreid zijn.

Salesforce biedt bijvoorbeeld toegang tot zijn gegevens via een API. Maar Salesforce is in de loop van zijn bestaan een allesomvattende oplossing geworden door fusies met en overnames van andere leveranciers. Dit resulteert in een universum van verschillende producten/oplossingen, elk met zijn eigen productspecifieke API of rapportagemogelijkheid. Vaak met hun eigen dialect van API’s. Met andere woorden, er bestaat niet zoiets als een algemene Salesforce API.

Hierdoor is het niet eenvoudig om gegevens uit Salesforce te halen voor rapportagedoeleinden. Min of meer hetzelfde geldt voor andere oplossingen zoals Hubspot en Dynamics.

Bij i-spark zijn we dit al vaak tegengekomen en we hebben ervaring met het extraheren en combineren van gegevens uit CRM-systemen.

Inzichten verkrijgen uit uw CRM

De inzichten uit je CRM kunnen heel waardevol zijn voor je bedrijf. Het bevat al je klantgegevens, de interacties met hen en de verkoopkansen. Als je deze gegevens combineert met gegevens van je marketingactiviteiten en e-commerceplatform, krijg je krachtige inzichten in het hele klanttraject, van acquisitie tot conversie en retentie.

Bij i-spark doen we dit door deze gegevens te combineren in een SmartDataPack. De gegevens uit deze blikken worden samengevoegd in een centrale gegevensopslag en daarbovenop zetten we een aantal slimme Business Intelligence-oplossingen zoals Looker in.

Vragen/Contact

Ben je geïnteresseerd in de gegevens die we kunnen halen uit de tools die je gebruikt? Of hoe we een gecentraliseerd rapport voor je kunnen maken? Neem gerust contact met ons op!

neem contact op

 

« back to SmartDataPack