Vacature Data Analist

Over deze functie

In de rol van (medior/senior) Data Analist ga je aan de slag met verschillende projecten en opdrachten voor onze klanten. i-spark biedt onder andere de volgende diensten aan haar klanten: data strategie, data architectuur, data analyse, inrichting van web analytics en het bouwen van dashboards.In deze functie zijn we op zoek naar een data analist met tenminste 3 jaar werkervaring in het bedrijfsleven. Het liefst natuurlijk in een e-commerce omgeving! Daarnaast is belangrijk dat je ook het contact met de klanten leuk vindt. We zijn een klein bedrijf, dus onze analisten hebben veelal zelf contact met de klant. Het is belangrijk dat je een vertaalslag kunt maken van de klantvraag naar de concrete analysevraag en vervolgens, na het uitvoeren van de analyses, ook van de resultaten naar concrete aanbevelingen.

We zijn een open en transparante organisatie en nemen onze klanten graag mee in wat wij doen. Regelmatige afstemmen en af toe een training geven hoort er dan zeker bij.

Daarnaast zijn we een start-up, dus dat kan af en toe hollen en stilstaan betekenen. En soms is het erg druk! We vinden het leuk als je daarin kunt meebewegen. Dat betekent dat je soms onverwacht bijspringt bij een collega en soms je planning omgooit omdat er iets tussendoor komt.

Hoe je dag eruit ziet, is zeer divers. Soms werk je de hele dag aan een Klipfolio dashboard. Soms heb je op 1 dag met 4 verschillende klanten contact. En soms ga je op klantbezoek, wat in Groningen kan zijn, maar ook in Den Haag of Amsterdam. Sommige klanten komen bij ons met een hoog-over business vraag, andere klanten hebben een dashboard al uitgetekend en willen dit geïmplementeerd hebben. Het komt voor dat je veel tijd besteedt aan data preparatie, inclusief het nadenken over het opzetten van een (cloud gebaseerde) architectuur en een andere keer ben je vooral in Excel een analyse aan het maken. We kunnen nog wel even doorgaan, maar dat vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek.

Kortom, als je op zoek bent naar een afwisselende functie bij een groeiend bedrijf in het mooie Groningen, dan heb je die nu gevonden!

Wat we zoeken in onze nieuwe collega

 • Relevante HBO of WO opleiding (bijvoorbeeld marketing intelligence)
 • > 3 jaar werkervaring in het bedrijfsleven. Als dat een e-commerce omgeving is, dan is dat een absolute pre!
 • > 3 jaar intensieve ervaring met SQL
 • > 1 jaar ervaring in ten minste 1 van de volgende tools: Klipfolio, Tableau, Power BI, R, Python, Google Tag Manager
 • > 1 jaar enige ervaring in ten minste 1 van de volgende technieken: Cloud platforms architectuur (bij voorkeur AWS of GBQ), Machine learning, API’s
 • Zelfstarter
 • We zijn een klein bedrijf met een start-up mentaliteit. We verwachten van jou een hoge mate van zelfstandigheid in het oppakken van projecten en werkzaamheden
 • Je moet in staat zijn de vertaalslag kunnen maken van jouw werkzaamheden naar de klant. Onze analisten doen zelf het klantcontact

Je nieuwe werkgever: i-spark!

i-spark your data into action! We zijn een klein bedrijf (+/- 6 man) en we zijn gevestigd in het mooie Zevenhuizen (Groningen). Wij helpen e-commerce en online bedrijven om doelen en data bij elkaar te brengen. Waar wij in geloven, is de kracht van data. Weet wat er speelt in je organisatie, maak bewuste keuzes, neem minder risico en werk efficiënter.

We hebben heel leuke klanten: veelal bedrijven met grote online ambities. En daar helpen wij hen graag bij! We zijn stuk voor stuk vakidioten met grote passie voor ons vak. 

Wij voelen ons allemaal thuis bij i-spark en zijn trots op onze no-nonsens en nuchtere mentaliteit. We hebben openheid, transparantie en integriteit hoog in het vaandel.

Het is gezellig en er heerst een prettige werksfeer. Heeft een collega het druk of komt hij/zij ergens niet uit, dan zijn alle collega’s bereid om te helpen.

 

Wat wij bieden

Als Data Analist ga je aan de slag met opdrachten en projecten voor verschillende klanten. Dat biedt onder meer de volgende voordelen:

 • Een goed salaris
 • Veel flexibiliteit om je eigen werk en projecten in te delen
 • Flexibiliteit in waar je werkt (thuiswerken is helemaal prima)
 • Samenwerken met andere experts (vakidioten)
 • Een start-up mentaliteit
 • Veel ruimte voor eigen inbreng
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren? Mail je CV en motivatie naar hallo@i-spark.nl.

i-spark
E: hallo@i-spark.nl
T: +31(0)594 855888

A: Oostindischewijk 1b, 9354 TS Zevenhuizen

i-spark B.V. is ingeschreven bij de KvK Noord-Nederland te Groningen onder nummer 73401587

i-spark B.V. is registered at the Chamber of Commerce in Groningen with number 73401587