De Expertise van het team van i-spark is een goed werkende en welkome aanvulling op die van onze teams binnen ID&T.

- Michael Guntenaar, Chief Digital Officer bij ID&T

Case bekijken

ID&T is sinds 1992 wereldwijd marktleider in de organisatie van Electronic Dance Music events. Ze zijn de drijvende kracht achter ‘s wereld grootste festivals, zoals Defqon.1 Weekend Festival, Mysteryland, Awakenings, Sensation, Decibel Outdoor, Thunderdome, Qlimax, Welcome to the Future, Amsterdam Open Air en Milkshake, en zijn co-founder van het grootste festival ter wereld: Tomorrowland. Hun missie is “to keep bringing electronic dance music to the masses, to engage, amaze and captivate audiences with events giving goosebumps”. 

Verhogen

fan engagement

Michael Guntenaar - Chief Digital Officer bij ID&T

De Expertise van het team van i-spark is een goed werkende en welkome aanvulling op die van onze teams binnen ID&T. De gezamenlijk uitgewerkte centrale fan aanpak in combinatie met uitstekende technische kennis en pragmatische aanpak leiden al tot de eerste mooie resultaten.

lees meer over ons

De opdracht

De opdracht luidde: “bouw voor ID&T een geïntegreerd fan data platform waarbij wij inzichten kunnen vergaren van onze fans over al onze merken. Door middel van dit nieuwe platform hebben we een integraal beeld van wat er zich onder onze fans speelt en wat hen drijft. Met dit platform kunnen wij onze fans een nog betere totaalbeleving geven voor elk van onze events.”

Het resultaat

Het resultaat van deze opdracht is enerzijds het ontwikkelen van een centraal data platform dat allerlei bronsystemen ontsluit en anderzijds inzichten geeft uit deze gecentraliseerde data. De versnipperde data wordt geanonimiseerd centraal opgeslagen in een cloud data warehouse. Vervolgens bouwen we op basis van use cases dashboards op deze gecentraliseerde data en wordt er machine learning ingezet voor onder andere forecasting. Deze inzichten worden door zowel ID&T als onderliggende merken gebruikt voor managementrapportages en dagelijkse operationele processen (marketing, inkoop, verkoop). Daarnaast wordt de gecentraliseerde data gebruikt om marketing automation tools te voeden van relevante informatie.

Technologies

Diensten

Voor het ontwikkelen en onderhouden van het integrated fan data platform van ID&T zetten wij Data Analyse, Data Engineering en Data Visualisatie in.

Wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en kom er achter!

neem contact op