Door alle gegevens gecentraliseerd op te slaan en te combineren, heeft Minno nu een holistischer beeld van hun bedrijfsprestaties, wat hen beter in staat stelt om strategische beslissingen te nemen en hun diensten verder te optimaliseren.

- Datacentralisatie en Dashboardmigratie Uitdaging

Case bekijken

Minno is een streamingdienst uit de USA en levert content via diverse kanalen, zoals mobile apps, tv apps en een eigen online platform. Ze bieden deze content aan tegen betaling, via abonnementen. 

Wij leveren voor deze klant hands-on werkzaamheden en ondersteuning op verschillende gebieden, met bijvoorbeeld data analyse, dashboarding, data engineering, machine learning en data architectuur.

Bedrijfsprestaties

Een veel beter holistisch beeld

Datacentralisatie en Dashboardmigratie

Door de implementatie van het Data Platform, samen met de integratie van ELT-pipelines en het gebruik van DBT voor data-transformatie, heeft Minno nu een krachtig systeem om inzichten te verkrijgen uit hun diverse datasets. Hierdoor is Minno in staat om makkelijker diepgaande analyses uit te voeren op abonnementen, kijkgedrag van abonnees, de impact van marketingkanalen en andere relevante use cases.

Over ons

Hier komt de data vandaan

Minno heeft de beschikking over veel eigen data, zowel op het gebied van marketing, clickstream als transactionele data. Het merendeel van de data is event based: denk hierbij aan welke content gezocht, bekeken, en afgespeeld wordt en hoe lang. Deze data is verspreid over een groot aantal verschillende aanbieders en platformen. 

Uitdaging

Minno wil meer inzicht verkrijgen in abonnementen, het kijkgedrag van de abonnees, de invloed van marketing kanalen en vele andere use cases. Hoe ontsluit je al deze data en hoe sla je deze gecentraliseerd op zodat alle gegevens gecombineerd kunnen worden?  Er was al een bestaande rapportage aanwezig op basis van Tableau, maar Minno wilde deze graag migreren naar een meer flexibele, meer performance gerichte dashboarding oplossing.

Oplossing 

Om deze inzichten te kunnen leveren, ontwikkelden we een Data Platform op basis van Snowflake. Met diverse ELT-pipelines via SaaS-oplossingen, zoals Fivetran en Segment, komt alle data binnen die wordt opgeslagen in Snowflake. Vervolgens passen we DBT toe om de data te transformeren naar het gewenste datamodel. Op dit datamodel hebben we diverse Looker rapportages en dashboards ontwikkeld. 

Technologies

Optimaliseer uw Data

Nieuwsgierig naar de voordelen van een gecentraliseerde database en behoefte aan data migratie? Neem contact met ons op voor meer informatie!