i-spark 2.0, een nieuwe fase vol energie en ambitie!

14 April 2022 | 2 minutes of reading time

Ondernemen is leuk, uitdagend, interessant en geeft enorm veel voldoening, maar het kan lastig zijn om alleen te doen. Alleen ga je sneller maar samen kom je verder! Na het vertrek van Frans Melenhorst gaat i-spark aan de slag met een nieuwe organisatiestructuur, i-spark 2.0!

Groeien met de blik op de toekomst

i-spark is sterk aan het groeien met een hoop mooie en nieuwe klanten. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, maar met groei komen ook de groeipijntjes. Om dit beter te kunnen opvangen en onze visie voor de komende jaren beter vorm te kunnen geven, lanceren we nu deze nieuwe structuur. De basis blijft gelijk, wat ook betekent dat Tamara blijft doen wat ze altijd al deed als grondlegger van i-spark. We roepen wel 3 nieuwe teams in het leven, waarbij een ervaren specialist aan het hoofd van ieder team staat.

De drie nieuwe teams

In de nieuwe structuur van i-spark onderscheiden we de volgende teams, die zich elk op een eigen domein specialiseert: het Business Analytics team, het Marketing Analytics team en het Data Engineering & Architecture team.

  • Het Business Analytics team heeft als focus om inzicht te bieden in de bredere bedrijfsprocessen -en resultaten. Denk hierbij aan analyses en dashboards op basis van verschillende datasystemen.
  • Het Marketing Analytics team richt zich op het bieden van inzichten over de inzet van marketingkanalen. Online data en ook de verzameling daarvan, speelt hierbij vaak een belangrijke rol.
  • Het Data Engineering & Architecture team houdt zich bezig met het ontsluiten van databronnen en het uitdenken van data platform architecturen. Dit team is daarom vaak eerst aan zet, zodat de andere teams gebruik kunnen maken van de ontsloten data.

 
Op deze manier ontstaat er binnen de domeinen meer ruimte voor specialisatie. Daarbij versterkt de afhankelijkheid en overlap tussen de domeinen de onderlinge samenwerking. Ieder team zal worden uitgebreid met nieuwe talenten en specialisten die passen bij het DNA van i-spark.

Het nieuwe MT

Aan het hoofd van elk team staat een lead. Voor Business Analytics is dat Jorke Braaksma, voor Marketing Analytics is dat Siemon Dijk en voor Data Engineering & Architecture Jeroen Visser.

Siemon, Jorke en Jeroen vormen vanaf nu samen met Tamara het Management Team (MT) van i-spark. Zij zorgen gezamenlijk voor afstemming tussen de verschillende teams, voor besluitvorming in alles wat er komt kijken bij het runnen van een succesvolle business en de stabiele basis voor verdere groei richting de toekomst.

Laagdrempelig en korte lijntjes

i-spark staat voor een open cultuur en korte communicatielijnen. En dat blijft zo, ook na het introduceren van de managementlaag. Binnen i-spark staan we zoals altijd voor elkaar klaar, en voor klanten blijven we net zo toegankelijk als dat zij van ons gewend zijn.

Voorop blijft staan dat we gezamenlijk willen groeien, daarvoor zijn structuur en duidelijkheid belangrijk. We hebben zin in wat er allemaal komen gaat en zijn klaar voor deze nieuwe fase.

Benieuwd welke uitdagingen we open hebben staan voor nieuwe toppers in ons team? Check dan snel onze vacatures en join our team!