Het einde is het begin van iets nieuws

8 April 2022 | 2 minutes of reading time

Afscheid van Frans Melenhorst

 

Mijn zeer gewaardeerde (zaken)partner, collega, sparringpartner en inmiddels goede vriend Frans Melenhorst is recent in goed overleg gestopt als directeur en aandeelhouder van i-spark.

Frans was gedurende zijn hele periode bij i-spark voor een deel van zijn tijd bij dit bedrijf betrokken, maar het grootste gedeelte van zijn tijd besteedde hij aan Clear Value, zijn eigen onderneming op het gebied van customer integration. Zo waren de afspraken. Zijn wens was altijd al om Clear Value op te schalen en te laten groeien. Om de tijd en focus daarvoor vrij te maken, was de logische stap om terug te treden uit i-spark.

In goed overleg lees je wel vaker. Als nuchtere noordeling denk ik dan wel eens ‘jaja’.
Maar, het kan écht. Frans en ik hebben in het verleden meermaals succesvol samengewerkt op zakelijk vlak en altijd zonder ‘gedoe’. Dit heeft volgens mij te maken met wederzijds begrip, respect en open communicatie. Ik gun het Frans van harte, uiteraard!

Waar een deur dicht gaat, opent altijd een andere deur

Bij alle huidige en toekomstige projecten waar de kennis, expertise en inzet van iemand van de carrière van Frans gewenst, zinnig en nuttig is, werken wij samen met onze samenwerkingspartners. In concreto is dat: Adapt Clear Value 😉.

Het feit dat Frans nu geen directeur meer is, betekent immers niet dat we niet meer samenwerken!Hoe dit juridisch achter de schermen geregeld is, doet er voor onze klanten eigenlijk helemaal niet toe.
En ook intern verandert er niet gek veel. Daar waar Frans vooral betrokken was bij specifieke projecten van i-spark en de strategie van i-spark zelf, geldt dat de daily business vooral bij mij lag.
Die projecten gaan gewoon door. En met betrekking tot de strategie van i-spark: het gaat hartstikke lekker, we zitten precies in de hoek waar we willen zitten, collega’s zijn blij, klanten zijn blij. Die strategie staat.

Wat wèl van belang is, is dat we al geruime tijd op zoek waren naar een mede-directeur. Dus een derde partner met wie ik de daily business kon delen. En die mee zou werken aan de verdere doorontwikkeling van i-spark. Die behoefte is natuurlijk niet veranderd door deze wijziging.
Maar, goed nieuws, daar heb ik de perfecte oplossing voor! En die komt van binnen, niet van buiten. Daarover later meer, houd onze blog goed in de gaten!

Ik wil Frans echt ongelooflijk bedanken voor de afgelopen jaren als collega en partner bij i-spark. Ik kijk uit naar de toekomst in de gewijzigde rol van samenwerkingspartner en dezelfde rol als sparringpartner en goede vriend!

 

Tamara de Heij
– Managing Director i-spark B.V.